Hoe Vrouwen Onweerstaanbaar Aangetrokken Worden Door Lichaamstaal

aantrekkelijke lichaamstaal

Wat is de makkelijkste en snelste manier om een man te herkennen die nog niet heel veel ervaring heeft met vrouwen?

De eerste vragen die hij stelt zijn altijd “Wat moet ik zeggen?”, “Wat zei je tegen haar?” of “Hoe zorg ik dat ik niet plotseling stilval en niet meer weet wat ik moet zeggen?”

Pickup lines en kleine trucjes die mannen soms wijsgemaakt worden zouden zomaar de oorzaak hiervan kunnen zijn… Het lijkt alsof veel mannen bijna een obsessie hebben om de perfecte dingen te kunnen zeggen tegen een vrouw.

Alsof er zinnetjes bestaan die een automatisch mechanisme in het vrouwenbrein triggeren waardoor ze plotseling onvermijdelijk hopeloos verliefd op je wordt.

Slecht nieuws kerel, dat bestaat niet…

Herinner je nog hoe je vroeger als kind soms het verwijt kreeg “wat ben je boos!” Wat was dan je reactie? “IK BEN HELEMAAL NIET BOOS!!!”

Goh, hoe zou het nou komen dat niemand je op dat moment geloofde?

Heel simpel. Omdat het grootste deel van alles dat je communiceert niet via woorden gebeurt. Sterker nog, in 1971 heeft een hoogleraar genaamd Albert Mehrabian gevonden dat woorden maar 7% uitmaken van de communicatie. 38% komt voort uit intonatie en 55% komt uit lichaamstaal.

Je zou natuurlijk urenlang kunnen discussiëren over waarom het 55% is en niet 63%, feit blijft dat je heel veel communiceert met je lichaam.

Zo veel zelfs dat het mogelijk is om een vrouw te verleiden zonder überhaupt met haar gesproken te hebben. Simpelweg met de juiste lichaamstaal.

In deze blog ga ik je de grootste verschillen leren in lichaamstaal die ervoor gaan zorgen dat jouw succes met vrouwen door het plafond gaat. Het leuke aan lichaamstaal is dat je het de hele dag door kan oefenen. Ieder moment van jouw dag is een kans om beter te worden in lichaamstaal. Dat betekent dat het voor jou heel goed mogelijk is om hier kneitergoed in te worden.

 

1. Houding

Je houding. Stel dat een vrouw je op 40 meter afstand al ziet staan. Dan maakt ze alvast een inschatting over je. Ben je een bedreiging voor haar? Ben je een sulletje die in de hoek staat? Of ben je een zelfverzekerde man die weet hoe hij zichzelf moet dragen en rust en kracht uitstraalt?

Er zijn een aantal dingen waar je op wil letten om dit laatste voor elkaar te krijgen.

Open houding

open houdingAllereerst wil je zorgen dat je zoveel mogelijk “open” bent. Dit wil zeggen dat je de voorkant van je lichaam onbeschermd laat. Je houdt dus geen arm voor je borstkas of voor je buik. Onbewust komt dat namelijk over alsof je iets te verbergen hebt.

Wat ook heel belangrijk is bij een open houding, is om je handpalmen te laten zien. Stel dat je een wapen bij je zou hebben, dan zou je die waarschijnlijk afschermen met je handen. En hoewel een vrouw je heus niet gelijk zal verdenken van het bij je hebben van een wapen, zit die angst onbewust nog wel in ons systeem gebakken.

Rechtop

Dit is een deel van lichaamstaal dat enorm veel mannen nog niet zo makkelijk vinden. Op de één of andere manier is het zo verleidelijk om ingezakt te staan. Het is niet persé comfortabeler, maar het kan comfortabel aanvoelen om jezelf klein te houden. Zodat je zo min mogelijk gespot kan worden door andere mensen.

Maar ja, als je jezelf klein houdt, verwachten andere mensen automatisch dat je minder zelfverzekerd bent. Daarom wil je zo optimaal mogelijk gebruik maken van je lichaamslengte. Het maakt niet uit dat je klein bent, zolang je jezelf maar zo groot mogelijk maakt.

Om dit te verbeteren heb ik zelf jaren geleden 6 maanden lang bij een mensendieck gelopen. Daar kreeg ik allerlei oefeningen voor het verbeteren van mijn houding. Eén simpele en toch heel effectieve oefening die je direct kan toepassen is simpelweg met je rug tegen de muur gaan staan en zorgen dat je achterhoofd de muur raakt. Zo leer je jouw lichaam aan wat de positie is waarin je optimaal gebruik maakt van je lengte.

Achterover leunen

Van mijn zesde tot mijn dertiende heb ik op judo gezeten. Tijdens de judolessen leerde ik ontzettend veel over houding, stabiliteit en balans. Stel je eens voor dat je met iemand aan het judoën bent. Als jij naar voren duwt, en je probeert de ander naar achteren te duwen, wat gebeurt er dan?

Juist, de ander gaat tegenwerken, door terug te duwen naar voren.

Iedere keer dat jij kracht zet de éne kant op, zal de ander zijn best doen om dezelfde kracht de andere kant op te geven.

In een gesprek is het net zo. Wanneer jij naar voren leunt, zal de vrouw automatisch geneigd zijn om iets naar achter te leunen. Gewoon om de balans te houden. Maar dan gebeurt er iets vervelends. Automatisch zal ze in haar hoofd haar gedrag gaan rationaliseren. Als ze naar achter leunt zal dit wel betekenen dat ze je niet leuk vindt. En plotseling vindt ze je minder leuk.

Andersom werkt het precies zo. Stel jij leunt iets naar achteren. Dan zal een vrouw automatisch de neiging hebben om iets naar voren te leunen. Dit rationaliseert ze weer, en plotsklaps vindt ze je een stuk leuker. Puur doordat de acties van haar lichaam haar vertellen dat ze haar best doet voor je.

 

glimlach

2. Het Gezicht

Oogcontact

De ogen zijn de poorten van de ziel. Eerlijk gezegd ben ik niet zo van die over-romantische gezegdes. Toch zijn de ogen echt fantastisch om emoties over te brengen.

Probeer dit eens ter experiment. Ga tegenover een goede vriend of vriendin staan en zeg het volgende “probeer je zo neutraal mogelijk te voelen terwijl je mij aankijkt”. Vervolgens kijk je de ander diep in de ogen aan terwijl je aan allemaal leuke dingen denkt en je best doet om jezelf zo fantastisch mogelijk te voelen.

Als je dit goed doet dan voelt de ander zich binnen 20 seconden ook fantastisch. Dit komt omdat we ontzetten veel communiceren via de ogen. Wanneer jij een vrouw recht in haar ogen aankijkt, en daarbij zorgt dat je jezelf fantastisch voelt, dan voelt zij die intens positieve aanwezigheid en kan ze niets anders dan in dit goede gevoel meegaan.

In deze blog over glimlachen leg ik deze oefening voor een groep uit en krijg je nog meer info over hoe je andere mensen fantastisch kan laten voelen.

Expressies

Ken je de uitdrukking “wij hebben aan een half woord genoeg?” Dit zeggen mensen vaak pas als ze elkaar heel goed kennen.

Het slaat op het feit dat wanneer je elkaar beter kent, je de ander begrijpt door zijn of haar lichaamstaal en je vrijwel geen woorden meer nodig hebt.

Stel dat jij hetzelfde kan doen met een vrouw. Dat zou haar het gevoel geven dat jullie elkaar goed kennen.

Waardoor ze je vanzelf meer vertrouwt en leuker vindt.

textgameHet is heel simpel. Wanneer zij iets zegt dat positief is, glimlach je en geef je een kort knikje. Wanneer ze iets zegt wat je negatief kan opvatten of je een testje geeft, dan frons je, rol je met je ogen of haal je één wenkbrauw op (als je dat kan).

Het leuke is. Je kan dit dus zelfs doen via sms of app. Zoals je in de screenshot hiernaast ziet. In plaats van uitgebreid te reageren, dingen voor mezelf goed te praten of een grap over haar te maken, stuur ik alleen maar dit terug *eye roll*.

Dit is zo krachtig omdat ze het zich ook direct kan voorstellen, en zelfs als ze het zich alleen maar voorstelt, dan nog is lichaamstaal krachtiger dan de woorden die je gebruikt.

 

Glimlach

Als laatste. De glimlach. Wauw. Wat je met een glimlach allemaal niet kan bereiken. Mensen vinden je direct zoveel aardiger als je lacht. Het geeft ze direct de indruk dat je een positief persoon bent waar ze graag bij in de buurt willen zijn.

Nu we het hebben over de glimlach moet ik terugdenken aan mijn profielwerkstuk op de middelbare school. Ik was in die tijd net begonnen om me te verdiepen in sociale dynamica, dating en psychologie. Omdat ik het fascinerend vond en hier alles over wilde weten besloot ik een profielwerkstuk te maken over emoties. Hiervoor moesten we een experiment uitvoeren.

We besloten verder te bouwen op experimenten die ooit gedaan waren in de trend van de Facial Feedback HypothesisDe theorie gaat dat je gezichtsuitdrukkingen een invloed hebben op de emoties die je ervaart. Dit is ook de reden dat mensen met botox zich vaak heel emotioneel afgestompt voelen en niet meer kunnen genieten van het leven, doordat hun gezicht voortdurend hetzelfde staat voelen ze letterlijk minder emoties.

Dus, we hadden een aantal vrienden uitgenodigd. Eén voor een lieten we ze kijken naar filmpjes van een cabaretier. Maar er was een catch. Ze moesten met hun mond een pen vasthouden. De helft moest de pen recht vooruit houden, zodat hun mond een zuur pruimmondje vormde. De andere helft mocht de pen horizontaal houden, zodat hun mond automatisch een glimlach vormde.

pen vasthouden

(Dit was niet één van onze vrienden by the way)

Vervolgens telden we hoe vaak onze vrienden moesten lachen om de caberatier. En inderdaad lachten ze vaker wanneer ze de pen horizontaal vasthielden.

Hoe dan ook hebben we achteraf allemaal hartelijk kunnen lachen om dit experiment. En hoewel je misschien meer conclusies kan trekken uit het feit dat mensen die botox hebben stuk voor stuk aangeven dat hun leven waardeloos is dan de 6 vrienden van ons die in de tijd moesten lachen met een pen in hun mond, er is één ding wat ik heel zeker weet. Als je meer lacht voel je jezelf stukken beter.

Hier zijn nog talloze andere onderzoeken over gedaan. Maar het is veel krachtiger om het gewoon zelf te merken. Zet de komende 5 minuten eens de grootste, breedste glimlach op die jouw kaken aankunnen.

En voel dan eens hoe je jezelf nu anders voelt dan 5 minuten geleden. Het verschil is bizar hè? Het leuke is dat jij dit verschil op ieder moment van je dag kan maken. En als je dit doet wanneer er vrouwen bij zijn, dan worden ze ook nog eens tot jou aangetrokken.

 

Wat nu?

Lichaamstaal kun je het beste stap voor stap leren. Kies van alle punten die ik hierboven heb beschreven één punt die op dit moment voor jou het meest belangrijk is. En maak nu het besluit om de komende week actief bezig te gaan om dat éne punt te verbeteren. Doe oefeningen en herinner jezelf er voortdurend aan. Dan zal je snel genoeg merken dat vrouwen verleiden plotseling een stuk leuker en makkelijker wordt.

 

Reageer via Facebook

Leave A Response

* Denotes Required Field