Verlegen en toch Vrouwen Aanspreken? 5 Tips om je Angst de Baas te Worden

Verlegen jongen__1428583473_83.162.210.213

Het was een zonnige middag. Mijn ogen waren moe geworden van de vele uren achter het computerscherm. Met een zucht stond ik op. Het moest eindelijk maar eens gaan gebeuren.

Deze vakantie had ik dag en nacht besteed aan het lezen van materiaal over dating. Online had ik ontdekt dat er mannen waren die zichzelf hadden aangeleerd om goed te worden met vrouwen. Dit moest ik ook kunnen. Het was dus tijd voor actie.

Met een knoop in mijn maag stapte ik op de fiets. Op weg naar het winkelcentrum, waar ik de geleerde lessen voor het eerst in de praktijk zou brengen.

Eenmaal aangekomen zette ik mijn fiets weg en met iedere stap die ik nam, werd mijn gevoel van onzekerheid groter. Mensen passeerden me links en rechts terwijl ik me voelde als een indringer in de “normale” wereld.

Mijn missie deze dag was om mensen aan te spreken. Omdat alleen de gedachte aan het aanspreken van onbekende mensen me al de kriebels bezorgde had ik een plan gemaakt. Ik had twee vragen bedacht die ik kon stellen zonder dat ik daarbij vreemd zou overkomen. Namelijk “Hoe laat is het?” en “Weet je toevallig waar de Albert Heijn is?”

Uit angst dat mensen de eerste vraag raar zouden vinden had ik de tijd op mijn mobiele telefoon een paar uur achteruit gezet. Zo kon ik altijd beweren dat de tijd op mijn telefoon stuk was, mochten mensen ernaar vragen.

En terwijl ik zo rondliep, en er allerlei mensen passeerden, werd mijn gevoel van onzekerheid steeds groter. De uren kropen voorbij. Uiteindelijk stapte ik na 2 uur alleen rondlopen teleurgesteld op de fiets. Tijdens het fietsen kon ik alleen maar naar de grond kijken. Het voelde alsof ik mezelf in de steek had gelaten. “Als ik dit niet eens kan, wat kan ik dan wel?” vroeg ik mezelf af.Soms wanneer ik met mensen praat vinden ze het moeilijk om zich voor te stellen dat ik vroeger verlegen was. Toch is dit hoe ik 4 jaar geleden begonnen ben. Doodsbang om onbekende mensen om de tijd te vragen.

Dus, stel dat jij op dit moment verlegen bent. Je hebt geen idee hoe je ooit het lef gaat opbrengen om een leuke vrouw zomaar aan te spreken. Dan kan je je wel voorstellen dat ik precies weet hoe je je voelt. Ik heb namelijk precies hetzelfde meegemaakt.

En net zoals ik ooit over mijn verlegenheid heen gestapt ben. Zo is het ook voor jou mogelijk om door jouw angst heen te breken. Hier zijn 5 van de belangrijkste inzichten waarmee je als verlegen man goed wordt met vrouwen.

 

1. Train je "sociale spier"

Je leest het goed. Ieder mens heeft een "sociale spier". Althans, iets dat precies werkt als een spier. Hoe vaker je jouw sociale spier namelijk gebruikt, hoe sterker hij wordt.

Veel mensen geloven dat hun extraversie en sociale vaardigheden vastliggen. Zelfs tijdens mijn studie psychologie waren er mensen die nog de overtuiging hadden dat verlegenheid iets is wat niet te veranderen is.

En dat terwijl er in de praktijk duizenden voorbeelden zijn van mensen die over verlegenheid zijn heengestapt. Het bewijs is te vinden in je eigen omgeving, en ook bijvoorbeeld bij bekende mensen. Zelfs van acteurs zoals Brad Pitt en Tom Cruise is bekend dat ze vroeger verlegen waren.

Je sociale spier trainen is heel simpel. Praat regelmatig met mensen die je nog niet kent. Dat kunnen leuke vrouwen zijn. Het kunnen ook zomaar mensen zijn. Op straat. In de supermarkt. In de trein. In kroegen. Waar dan ook. Door dagelijks dit soort gesprekken aan te gaan merk je dat jouw verlegenheid als sneeuw voor de zon verdwijnt.

 

2. Wees open over je verlegenheid

Dat jij verlegen bent is oké. Het zegt niets over wie jij bent of wat jij te bieden hebt. De enige conclusie die je uit verlegenheid kan trekken is dat je nog niet genoeg geoefend hebt in sociaal zijn.

Accepteer dan ook je verlegenheid en besef dat het de normaalste zaak van de wereld is. Je kan natuurlijk "doen alsof", maar mensen zien direct hoe je je voelt.

Aan de andere kant. Wanneer andere mensen zien dat je verlegen bent en toch actie onderneemt win je hun respect. Niets is mooier dan een man die lef toont door zijn angsten onder ogen te zien. Voor vrouwen is dit een van de meest aantrekkelijke eigenschappen die een man kan hebben.

 

3. Focus op wat jij kan geven

Verlegenheid wordt vaak aangeleerd in de eerste 5 jaar van iemands leven. In die tijd leren we ons namelijk verplaatsen in andere mensen. Waardoor we onszelf kunnen bekijken door de ogen van anderen.

Pas als we dat geleerd hebben komt de vraag "Wat vinden mensen van mij?". En alleen al door die vraag maak je jezelf verlegen. Wanneer je jezelf in plaats daarvan afvraagt "Wat kan ik mensen geven?", dan komen plotseling allerlei antwoorden naar boven waardoor je over verlegenheid heenstapt.

 

4. Beloon jezelf voor je acties

Terwijl je jouw sociale spier traint, focus je op alles wat goed gaat. Stapje voor stapje voel je jezelf steeds iets comfortabeler in sociale situaties. Beloon jezelf voor iedere stap buiten je comfort zone.

Hierdoor wordt sociaal zijn steeds makkelijker en leuker. Daarnaast leer je veel sneller op het moment dat je jezelf focust op alles wat goed gaat.

 

5. Neem controle over je emoties

Angst is een emotie. En over emoties heb je controle. Je kiest er zelf voor hoe je je voelt. Bewust of onbewust. Hoe vaker je zelf de controle neemt over jouw emoties, hoe makkelijker het voor je wordt. In deze video leg ik uit hoe je jezelf door 3 aanpassingen direct beter voelt.

 

Tenslotte wil ik je vragen om zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Spreek direct mensen aan en ontdek wat het je oplevert zodra jij de controle hebt over je verlegenheid. Succes!

 

 

 

Reageer via Facebook

Leave A Response

* Denotes Required Field